Samtalsstöd

Du som har en sjukvårds- eller Bo kvar-försäkring hos på Länsförsäkring kan via samtalsstöd och chefsstöd få rådgivning kring frågor som tynger eller oroar dig på arbetet eller privat.

Personligt samtalsstöd

Här kan du få ekonomisk vägledning vid exempelvis en skilsmässa, föräldraledighet eller val av uppsägning. Du kan få stöd i att hantera situationer på arbetet, att utveckla mer hälsosamma vanor, övervinna negativa tankar och känslor, samt råd om hur du bäst vårdar dina relationer och kommunikationen med din familj. Många gånger är det bra att prata med någon när problemen är små, för att förhindra att de utvecklas till kriser. Du har möjlighet att prata med en psykolog, jurist, ekonom, HR-konsult, ergonom eller hälsocoach.

Exempel på när du kan ta hjälp av personligt samtalsstöd:

  • När du vill etablera mer hälsosamma vanor
  • När du står inför viktiga privatekonomiska beslut
  • När föräldraskapet är tufft
  • För att ta dig ur depression och ensamhet

Chefsstöd

Att vara chef innebär många gånger ett ensamt arbete och det ställer stora krav på dig, både som ledare och individ. Därför erbjuder vi dig som chef samtalsbaserad professionell rådgivning av legitimerad psykolog eller HR-konsult. Stödet är särskilt användbart exempelvis vid förändringar med stor påverkan på medarbetare eller vid konflikthantering.

Så funkar det

Tjänsten är öppen vardagar 8.00-17.00 på telefonnummer 0771 - 666 115. Du tas emot av en socionom som kan ge stöd, och vid behov boka in tid för samtal med en specialist inom följande områden:

  • Psykologi: Personlig stöttning när du har det mentalt jobbigt.
  • Ekonomi: Rådgivning vid trångmål såväl som inför vardagsbeslut.
  • Juridik: Exempelvis familjerättsliga frågor.
  • Hälsa: Stressrehabilitering, kost- och näringsfrågor, ergonomi och arbetsställning.
  • Chefsstöd: Stöd i frågor som rör svåra samtal med medarbetare, ledarskap, kommunikation, och HR-frågor.

OM TJÄNSTEN

SOS International AB levererar och ansvarar för tjänsten personligt samtalsstöd. Alla du talar med har tystnadsplikt och följer allmänna sekretessregler vilket innebär att inga uppgifter om dig och ditt ärende lämnas vidare till försäkringsbolag eller annan tredje part. För mer information läs under Personuppgifter.

Så fungerar samtalsstödet som ingår i din försäkring

Oavsett om du har små eller stora problem kan du få hjälp genom Samtalsstödet. Läs om hur våra experter ger dig personligt stöd.

Lär dig mer om Samtalsstödet här

För dig med sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring

Med en sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring kan du få samtalsstöd på telefon med en jurist, ekonom, ergonom, HR-konsult, hälsocoach eller psykolog. För dig som har medarbetaransvar finns även chefsstöd. Om du har sjukvårdsförsäkring kan du få tid för behandling hos läkare, psykolog, naprapat eller kiropraktor.

VÅRDNUMMER
0771 - 666 115

Vardagar 08.00 - 17.00 Rådgivning, vårdförmedling och samtalsstöd

Får du våra nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter personuppgifter

Tyck till

Skulle du rekommendera den här sidan till en vän eller kollega?

Tack för att du hjälper oss förbättra vår webbplats!

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.