Förebyggande hälsoförsäkring

Till dig med sjukförsäkring i din tjänstepensionsplan

I din sjukförsäkring ingår möjligheten att nyttja tjänster som främjar din hälsa och hjälper till vid rehabilitering tillbaka efter sjukskrivning. Vi vill att du ska få ett hållbart och friskt liv hela vägen fram till pension och dessa insatser kan stötta dig längs resan.

De hälsofrämjande tjänsterna består av:

  • Digitalt hälsotest som resulterar i en personlig hälsoprofil. På så sätt kan du enklare få indikation om eventuella riskbeteenden.
  • Behandling på distans av psykolog eller fysioterapeut. Läs om vad som ingår och hur du bokar nedan.
  • Samtalsstöd via telefon med psykolog, jurist, ekonom, ergonom, HR-specialist eller hälsocoach om något tynger eler oroar dig, privat eller i arbetslivet. För dig som har en chefsroll kan stödet vara särskilt användbart vid förändringar med stor påverkan på medarbetare eller vid konflikthantering.
  • Du kan även nyttja något av våra digitala hälsoprogram baserade på kognitiv beteendeterapi (KBT). Läs mer om dessa nedan.

Behandling av psykolog eller fysioterapeut

I din försäkring ingår tre behandlingstillfällen på distans per åkomma eller besvär. Behandlingen sker genom vår samarbetspartner Kry. För att boka psykolog eller fysioterapeut ska du börja med att använda Länsförsäkringars app Hälsa & Vård och gå in under fliken Vård för att starta ett nytt ärende. När ditt ärende godkänts för behandling får du ett sms från Kry med instruktioner om hur du bokar tid. För av- och ombokning använder du Krys app.

Här kan du ladda ner appen Hälsa och vård

Ladda ner appen i App store

App store

Ladda ner appen i Google play

Google play

Våra hälsoprogram

Våra digitala hälsoprogram är uppbyggda på samma sätt som motsvarande behandling hos psykolog. Internetbaserad KBT finns idag med bland Socialstyrelsens rekommendationer för behandling av flera olika psykologiska problem. Programmen är väl beprövade och har visat goda effekter i flera forskningsstudier. Om du är beredd att satsa tid och engagemang för att arbeta med dig själv med hjälp av programmen har du goda möjligheter att uppnå bra resultat.

Rehabilitering

Förutom de förebyggande hälsotjänsterna ingår även tjänster inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Om du riskerar att bli sjuk eller nyligen blivit sjukskriven har du rätt till en rehabledare som hjälper till med både utredning, plan och åtgärder. Detta gäller oavsett om sjukskrivningen beror på privata eller arbetsrelaterade besvär. I rehabiliteringsprocessen finns resurser som bland annat psykolog, kiropraktor, ergonom och arbetsterapeut. Helt enkelt det som krävs för en lyckad återgång tillbaka till arbetet.

Tjänster via telefon

Vardagar 8-17: Ring för samtalsstöd eller chefsstöd.

Samma öppettider gäller för arbetslivsinriktad rehabilitering.

För bokning av fysio- eller psykoterapi på distans använder du appen Hälsa och vård.

VÅRDNUMMER
0774-40 00 43

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.