Regelbunden träning ska belönas

MOTION Att sätta realistiska mål för vad du vill uppnå med din träning är svårt. Så svårt att många undviker det. Då ökar risken för att inte komma igång, eller för att snart sluta med sina träningsambitioner. Dessutom ökar det risken för att välja fel träningsform.

Boka träningsmöte med dig själv i kalendern

Är du en av många som ofta lovar dig själv att komma igång med träningen? Det är inget fel på intentionen. Enligt min erfarenhet behöver många istället hjälp med hur de ska börja. Mitt tips är att verkligen tänka igenom vad du vinner på att komma igång. Vad är det som motiverar dig? Vad är ditt varför? Och hur kan du använda ditt varför för att komma igång och fortsätta med träningen? Fundera sedan över vilken typ av motion du tycker bäst om.

Det finns hundratals olika träningsformer och sätt att motionera på. Inventera närområdet! Vad finns det för motionsspår, föreningar och anläggningar i närheten? Gillar du att träna själv eller i grupp? Passar det bäst på morgonen eller kvällen, eller kanske rent av på lunchen? Har du tillgång till en träningsanläggning eller funkar det bäst i hemmet? Hur ser din vecka ut? När och hur mycket träning är realistiskt att planera in? Sätt rimliga mål! Det är bättre att du klarar de mål du satt och känner dig nöjd än att du har alltför ambitiösa mål som du inte når.

Boka sedan in dina träningstillfällen i din almanacka. De är lika viktiga som t.ex. jobbmöten, tandläkartider och bilbesiktningar. Genom att boka in dem gör du dem tydliga och viktiga.

När du ska lägga dig till med en ny vana krävs det extra mycket i insats av dig. Men efter en till två månader kan du ha arbetat in den nya vanan. Och att det blivit en vana betyder att du inte behöver tänka så mycket på den längre. Träningen har då blivit lika självklar som tandborstning eller förmiddagskaffe. Bra jobbat! Var stolt över dig själv, det du gjort och gör.

Läs också

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.