Börja med att gå

MOTION Det finns många synonymer till ordet promenera. Kanske för att man i alla tider förstått att det är bra för själ och kropp, eller för att man kan göra det nästan oavsett vad det är för väder, vem man är eller vad man gjorde kvällen innan. Så är också vardagsmotionen den bästa grunden för all annan träning.

Vardagsmotion är grunden

Vardagsmotion är ett ord som oförtjänt fått lite av en tråkstämpel. Att ta trapporna i stället för hissen, att parkera långt bort på parkeringen, att gå några hållplatser, att resa på sig och gå in till kollegan i rummet bredvid istället för att ringa eller att variera arbetsposition under dagen är några exempel på vardagsmotion som kan göra mycket stor skillnad för din hälsa och ditt välmående.

Den senaste tiden har forskningsrapporter visat på att stillasittandet är en stor orsak till ohälsa. Så även om du inte har något gymkort eller gillar att springa kan du klara dig långt på att vara fysiskt aktiv i vardagen. Rekommendationen ligger idag på 10 000 steg/dag, men är på gång att höjas till uppemot 12000–13000 steg.

Mitt första tips är att kolla din mobil, den har ofta en stegräknare. Finns det inte kan du köpa en stegräknare för under 100-lappen. Kolla sedan hur många steg/dag du snittar på under en vecka. Ifall du inte når upp till rekommendationen, fundera då på hur du kan öka antalet steg.

Läs också

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.