Få inspiration och råd för ett hälsosamt liv i en digital tid

Digitaliseringen ger oss fantastiska möjligheter. Tyvärr finns en baksida. Det kan bli för mycket av det goda. Att hela tiden gå runt med en digital godispåse i form av en mobiltelefon, och att ha skärmar överallt omkring sig, gör det lätt att titta oftare och längre än man egentligen vill och mår bra av.

I vårt fyra veckor långa inspirationsprogram Skärmberoende får du ta del av vad forskningen säger om hur vi påverkas av skärmtid och av olika former av skärmanvändande. Du får råd av psykologer, hjärnforskare och en stressläkare om hur du kan tänka om balansen mellan livet och skärmarna, för att få ett mer hälsosamt liv. Du som upplever att du hamnat i ett oönskat skärmbeteende får förslag om hur du kan ta dig ur det. Artiklarna handlar även om utmaningarna barn och ungdomar möter i det digitala samhället och ger förslag på hur man kan resonera med dem om detta.

För dig som medarbetare, privatperson och familjemedlem

  • Hur du kan tänka kring den tid du lägger på skärmarna
  • Hur du får mer tid över till annat
  • Hur du kan skapa rutiner och pauser
  • Hur du undviker att kroppen påverkas av för mycket stillasittande
  • Hur du kan diskutera med din familj om hur mycket skärmtid som är lagom
  • Hur våra tankar och känslor påverkas av sociala medier

Får du våra nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter personuppgifter

Tyck till

Skulle du rekommendera den här sidan till en vän eller kollega?

Tack för att du hjälper oss förbättra vår webbplats!

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.