Så pratar du med barn i en orolig tid

Vi går alla, på olika sätt, igenom en svår tid som följd av coronapandemin. Det kan vara svårt att veta hur man ska prata med barn, ungdomar och andra i sin närhet om det som sker i samhället just nu.
Det finns barn och unga som är oroliga eller rädda och många föräldrar och andra vuxna som kämpar med att hantera egen oro. Man ska komma ihåg att det också finns barn och ungdomar som inte har någon vuxen att vända sig till med sin oro och sina frågor. För att främja barn och ungas mående har vi låtit ta fram denna kortfilm som är tänkt att fungera som ett stöd i vuxnas samtal med barn och unga. Dela gärna filmen med vänner som kan gynnas av några tips kring hur man stödjer sina nära och kära i en orolig tid.

Missa inte dina hälsofrämjande tjänster

Du vet väl att du som har en sjukvårdsförsäkring eller en Bo kvar-försäkring alltid har tillgång till hälsofrämjande tjänster? De består bland annat av en hälsoprofil, KBT-baserade hälsoprogram och samtalsstöd. För dig som är chef finns även ett särskilt chefsstöd, där du kan få hjälp i medarbetar- och ledarskapsfrågor.

Snabb och trygg vård med vår sjukvårdsförsäkring

Med vår sjukvårdsförsäkring får du och dina medarbetare snabb specialistvård, effektiv rehabilitering och tillgång till hälsofrämjande tjänster. Det skapar långsiktig trygghet för både medarbetare och företag.
Läs mer om sjukvårdsförsäkring

Fler artiklar på ämnet

Får du våra nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress för att få vårt nyhetsbrev.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter personuppgifter

Tyck till

Skulle du rekommendera den här sidan till en vän eller kollega?

Tack för att du hjälper oss förbättra vår webbplats!

Hälsoportalen

Den här webbplatsen är en portal för dig som har eller funderar på att skaffa Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring eller Bo kvar-försäkring. Här kan du bland annat få reda på mer om försäkringen, få svar på vanliga frågor, eller ta del av digitala hälsoprogram.